ANIVERSĂRI: dr. VLAD CIUBUCCIU A ÎMPLINIT 80 DE ANI

Azi, 13 iulie 2017 prietenul Bibliotecii Centrale a BM „B.P.Hasdeu” Vlad Ciubucciu a împlinit frumoasa vârstă de 80 de ani. Este cunoscut ca excelent istoric, lingvist, publicist, cercetător ştiinţific şi promotor al învăţământului, om de cultură, scriitor documentalist. Născut în satul Şipca, judeţul Orhei la 13 iulie 1937  după şcoala de cultură generală în anul 1962 a absolvit Universitatea de Stat din Chişinău. O bună perioadă de timp a activat pe post de profesor şcolar (1962-1967), a avansat şi în perioada 1967-1970 a fost şeful secţiei raionale Călăraşi a învăţământului public. S-a împlicat şi ca redactor de filme artistice la Studioul „Moldova- film”. A muncit şi la Ministerul învăţământului public, pentru ca în cele din urmă să devină viceministru al învăţământului public. Este un Om foarte bine pregătit, o enciclopedie vie, istoric consacrat şi minunat coleg. Este un cercetător ştiinţific profesionist şi vă asigur că ţara are foarte puţini asemenea specialişti. Din 1999 până în 2001 a fost consilier prezidenţial (Preşedinte Petru Lucinschi) pe problemele de ştiinţă, învăţământ, tineret şi sport. În anii 2006, 2007 a fost declarat Ambasador al Păcii.

„Rolul statului în procesul de trecere la noile conţinuturi ale învăţământului în Moldova”- aşa s-a numit tema de studiu susţinută cu brio,  care i-a adus titlul ştiinţific de doctor în istorie. Este autorul a numeroase lucrări ştiinţifice şi publicistice.

În temeiul acestei aniversări frumoase a distinsului savant, îl felicităm călduros cu aniversarea şi îî dorim multă sănătate, fericire, inspiraţie şi bucurii!

LA MULŢI ANI PROFESORE!

Reclame

Despre vechisirare

Alexandru Moraru, şef serviciu colecţii speciale la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu din Chişinău. Este Istoric-arhivist şi publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al mai multe volume de carte apărute în Republica Moldova şi România, autor a peste 400 articole ştiinţifice. Cărţile domniei sale nu odată au fost menţionate la Salonul Internaţional de Carte şi una din acestea a intrat în Topul celor mai citite 10 cărţi din anul 2014
Acest articol a fost publicat în ACTUALITATEA LA ZI, ARTICOLE, BIBLIOTECA MUNICIPALĂ: INFORMAȚII GENERALE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s