O CARTE VECHE, DAR IMPORTANTĂ PENTRU NOI TOŢI: ADEVĂRUL ASUPRA TRECUTULUI ŞI PREZENTULUI BASARABIEI

Volumul despre care vreau să vă vorbesc, este o carte foarte importantă nu numai pentru istorici şi politicieni, dar şi pentru toţi noi, fiindcă este vorba de trecutul nostru. Această lucrare, scrisă în limba franceză de Marele istoric şi enciclopedist Nicolae Iorga a apărut în anul tragic 1940, când imperiul sovietic a violat drepturile strămoşeşti ale României asupra Basarabiei şi Bucovinei de Nord. Deşi cartea are numai 78 de pagini, dar dovezile şi argumentele aduse de celebrul savant sunt indiscutabile. Sigur, că cartea a fost scrisă anume în limba franceză din motive politice, pentru a atenţiona întreaga opinie publică din Europa şi lume, că Basarabia este vechi pământ românesc şi nu poate fi tratat altfel, decât numai în cadrul României. Volumul este un răspuns ştiinţific şi argumentat al unui savant de talie mondială minciunilor şi falsificărilor ruseşti şi sovietive privind aşa numita „problemă basarabeană”. Fiind scrisă într-o limbă populară şi accesibilă, lucrarea poate fi citită şi percepută cu uşurinţă de orice persoană, indiferent din ce pătură socială face parte.

Îndemnăm cititorii şi persoanele cointeresate să viziteze Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu”(sediul Central) pentru a  studia, citi, savura această lucrare de excepţie.

Colecţia „Moştenire”

moraru-7

Reclame

Despre vechisirare

Alexandru Moraru, şef serviciu colecţii speciale la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu din Chişinău. Este Istoric-arhivist şi publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al mai multe volume de carte apărute în Republica Moldova şi România, autor a peste 400 articole ştiinţifice. Cărţile domniei sale nu odată au fost menţionate la Salonul Internaţional de Carte şi una din acestea a intrat în Topul celor mai citite 10 cărţi din anul 2014
Acest articol a fost publicat în ARTICOLE, CĂRȚI VECHI ȘI RARE, CĂRŢI ÎNŢELEPTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s