„ÎNCEPUTURILE LITERARE ALE LUI B.P.HASDEU”- O CARTE RARĂ DE E. DVOICENCO

CARTE, CARE MERITĂ CITITĂ!

Volumul cu 270 de pagini, în format A5, apărut la Bucureşti în anul 1936 cu susţinerea Fundaţiei pentru Literatură şi Artă „Regele Carol II” o are ca autoare pe cunoscuta specialistă în hasdeologie, cercetătoarea Eufrosinia Dvoicenco. În afară de o amplă analiză critică ale primelor opere literare a lui B.P.Hasdeu în prezentul volum au mai fost incluse  şi unele lucrări mai rar întâlnite, cum ar fi „Jurnalul intim (1852- 1856) şi alte opere scrise în limba rusă şi traduce în română. Cartea prezintă un interes deosebit nu numai pentru specialişti, dar şi pentru cititorul de rând, care au curiozitatea de a cunoaşte opera marilor npştri înaintaşi. 

Această perlă literară o puteţi găsi în cadrul Colecţiei  de Carte Veche şi Rară de la Biblioteca Centrală a Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu. Vă aşteptăm cu drag.

moraru-1moraru3moraru-5moraru-4moraru-8moraru-6

moraru-2

Reclame

Despre vechisirare

Alexandru Moraru, şef serviciu colecţii speciale la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu din Chişinău. Este Istoric-arhivist şi publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al mai multe volume de carte apărute în Republica Moldova şi România, autor a peste 400 articole ştiinţifice. Cărţile domniei sale nu odată au fost menţionate la Salonul Internaţional de Carte şi una din acestea a intrat în Topul celor mai citite 10 cărţi din anul 2014
Acest articol a fost publicat în ARTICOLE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s