O CARTE RARĂ: ŞTEFAN MANCIULEA. FRONTIERA DE VEST A ROMÂNIEI (ediţie 1940 în limba franceză)

manciulea-1manciulea-2

Da, este vorba de o carte rară, cu un conţinut excepţional pentru istorici, jurişti, politologi şi în general pentru indrăgostiţii de istoria naţională. Apărută la Bucureşti în anul 1940 cu un volum de 87 de pagini, cartea conţine un bogat material informaţional, arhivistic, cartografic, cu probe şi dovezi indiscutabile la subiectul propus de cunoscutul istoric român Ştefan Manciulea. Domnia sa a scris această importantă lucrare într-un an tragic pentru România, când  teritoriul Ţării a fost ciopârţit de tot felul de tratate internaţionale, care au făcut din România o victimă teritorială în favoarea ţărilor vecine.  

Deşi este scrisă în limba franceză, fapt care parţial limitează posibilităţile unor cercetători, care nu cunosc limba mustoasă a Franţei, este de înţeles motivul apariţiei volumului anume în limba franceză, pentru a lumina cu cunoştinţe şi pe acei care nu cunosc situaţia reală din spaţiul românesc respectiv, dar semnează tratate ruşinoase în defavoarea băştinaşilor.

Se citeşte uşor, deşi fiind ştiinţifică este scrisă pe înţelesul tuturor. Îi sfătui pe colegii mei de brească, cercetători, studenţi să nu rateze această ocazie de a lucra cu o sursă autentică, de o credibilitate sută la sută. Cartea este NUMAI într-un singur exemplar în cadrul Colecţiei de Carte Veche şi Rară la Biblioteca Centală a Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu din Chişinău. 

Au inceput studiile….numărul celor setoşi de cunoştinţe s-a mărit virtiginos. Şi parafrazând cunoscutul proverb românesc, vă spun: CINE VINE MAI DIMINEAŢĂ LA BIBLIOTECA HASDEU- MAI DEPARTE AJUNGE!

Alexandru Moraru

Reclame

Despre vechisirare

Alexandru Moraru, şef serviciu colecţii speciale la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu din Chişinău. Este Istoric-arhivist şi publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al mai multe volume de carte apărute în Republica Moldova şi România, autor a peste 400 articole ştiinţifice. Cărţile domniei sale nu odată au fost menţionate la Salonul Internaţional de Carte şi una din acestea a intrat în Topul celor mai citite 10 cărţi din anul 2014
Acest articol a fost publicat în ARTICOLE, EXPOZIŢII VIRTUALE DE CARTE, IMAGINI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s