COMEMORAREA MARELUI NICOLAE IORGA LA BIBLIOTECA CENTRALĂ B.P.HASDEU

iorga-nicolae-art-emis-1La 27 noiembrie 2015 se împlinesc 75 de ani de la moartea savantului cu renume mondial, Nicolae Iorga. În această zi, la ora 12.00 la Biblioteca Centrală B.P.Hasdeu va avea loc  Masa Rotundă de comemorare a respectivului eveniment „Nicolae Iorga şi zbuciumul pentru libertate şi valori naţionale”. Se vor expune pe marginea acestui subiect: dr.hab. Anatol Pentrencu, dr.Tudor Candu şi pe post de gazdă, şeful oficiului Colecţii de Carte Veche şi Rară a bibliotecii, Alexandru Moraru. În cadrul activităţii nominalizate vor fi proiectate şi  fragmente din filmul artistic „Drumeţ în calea lupilor” (1988)  de Constantin Vaeni şi Expoziţii de Carte.

Sunt invitaţi toţi doritorii.

Reclame

Despre vechisirare

Alexandru Moraru, şef serviciu colecţii speciale la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu din Chişinău. Este Istoric-arhivist şi publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al mai multe volume de carte apărute în Republica Moldova şi România, autor a peste 400 articole ştiinţifice. Cărţile domniei sale nu odată au fost menţionate la Salonul Internaţional de Carte şi una din acestea a intrat în Topul celor mai citite 10 cărţi din anul 2014
Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE DESPRE CĂRŢI ÎN AFARA BIBLIOTECII, UN FILM DE COLECȚIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s