EXCEPŢIONAL: POVESTEA NEAMULUI ROMÂNESC (1925) CARTE PREMIATĂ DE ACADEMIA ROMÂNĂ

colectii vechi si rareÎn Colecţia Moştenire a Bibliotecii Centrale B.P. Hasdeu din Chişinău se află un număr mare de cărţi excepţional de valoroase. În numărul lor se inscrie cu uşurinţă acest volum preţios şi apreciat de specialişti şi de publicul îndrăgostit de istorie şi lectură selectă.

Autorul acestui volum de peste 400 de pagini este I.Popescu Băjenaru, iar cartea a apărut în anul 1925 la Editura „Cartea Românească” din Bucureşti. Acest mănunchi solid de foi adunate sub o singură copertă, prezintă un interes deosebit nu numai pentru specialişti, ci şi pentru cititorul de rând, după cum menţionează şi autorul, că cartea „este scrisă pe înţelesul tuturor”.

Vreau să vă mai spun, că volumul are 150 de ilustraţii, 100 portrete, 7 hărţi istorice şi 3 copii după semnăturile voievozilor. Am selectat doar câteva imagini din această carte, pentru ca cititorul să inţeleagă, că merită cu siguranţă să deschidă uşa Bibliotecii Centrale B.P. Hasdeu şi să solicite această carte, această comoară de informaţii istorice. Deoarece Biblioteca Centrală are doar un singur exemplar de această carte veche şi rară, grăbiţi-vă să savuraţi această sursă printre primii.

Alexandru Moraru

11 noiem 111 noiem 2

11 noiem 311 noiem 4. jpg

11 noiem 5

 

11 noiem 6

11 noiem 7

11 noiem 8

11 noiem 9

11 noiem 10

11 noiem 11

11 noiem 12

11 noiem 13

11 noiem 14. jpg.

11 noiem 15

Despre vechisirare

Alexandru Moraru, şef serviciu colecţii speciale la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu din Chişinău. Este Istoric-arhivist şi publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al mai multe volume de carte apărute în Republica Moldova şi România, autor a peste 400 articole ştiinţifice. Cărţile domniei sale nu odată au fost menţionate la Salonul Internaţional de Carte şi una din acestea a intrat în Topul celor mai citite 10 cărţi din anul 2014
Acest articol a fost publicat în CĂRȚI VECHI ȘI RARE, CĂRŢI ÎNŢELEPTE, IMAGINI, TOT DESPRE COLECȚIA HASDEUIANĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu